Rally-Toko

Tanskandoggi ry uudisti Rotu-Toko kilpailua joka pääsääntöisesti järjestetään erikoisnäyttelyn yhteydessä. Virallisten toko sääntöjen uudistuttua tämä olisi tuonut päällekkäisyyttä meidän mölli- ja alokasluokassa, joten yhdistyksen johtokunta päätti, että entinen Rotu-Toko kilpailu muutettaan Rotu-Rally-Toko kilpailuksi. Tästä toko muodosta on tullut tanskandoggiväen keskuudessa aika suosittu. 
Joten Erikoisnäyttelyssä 2016 kisataan ensimmäisen kerran Rotu-Rally-Toko luokissa.
Kilpailuluokat ovat seuraavat:
Mölli-alokasluokka (Mölli-ALO) 
Alokasluokka (ALO)
Avoin luokka (AVO)
Voittajaluokka (VOI)
Mestariluokka (MES)
 

Rotu-Rally-Tokon säännöt ja ohjeistus

STD ry:n epävirallinen Rotu-Rally-Toko:

Tanskandoggien Rotu-Rally-toko kisataan kerran vuodessa. Pääsääntöisesti erikoisnäyttelyn yhteydessä, mikäli erikoisnäyttelyssä ei Rotu-Rally-tokoa järjestetä, siirtyy järjestely värinäyttelyyn.

STD ry:n epävirallisessa Rotu-Rally-tokossa on viisi (5) luokkaa: alokas- (ALO), avoin- (AVO), voittaja- (VOI) ja mestariluokka (MES), nämä luokat kisataan Rally-tokon virallisilla säännöillä, viides luokka on Mölli-ALO-luokka, joka on ratapituudeltaan lyhyempi kuin virallinen alokasluokka sekä siinä on radalla palkkaaminen sallittua. Palkkaamisen tulee tapahtua niin, ettei se häiritse radan suorittamista.

Mölli-ALO luokkaan: saavat osallistua vain koirat jotka eivät ole startanneet vielä virallisissa Rally-toko kisoissa.

Muut luokat: osallistuvat koulutustunnuksen (RTK) osoittamaan luokkaan, kuitenkin niin että, jos koira ei ole vielä kisannut seuraavassa kilpailuluokassa, voi koiran halutessaan ilmoittaa RTK osoittamaan luokkaan. (esim. koulutustunnuksen (RTK 2) saanut koira voi ilmoittautua ALO tai AVO luokkaan).

Kilpailuluokat ja koulutustunnukset (ote virallisista säännöistä):

Rally-tokokilpailuiden liikkeet suoritetaan ja arvostellaan kilpailuohjeen ja sen liitteenä olevien kylttiselitteiden mukaan.  Hyväksyttyyn kilpailutulokseen vaaditaan vähintään 70 pistettä, enimmäispistemäärän ollessa 100 pistettä. Rally-tokon koulutustunnukset (RTK) jaetaan jokaisessa luokassa koiran saavuttaessa kolmannen hyväksytyn tuloksen kyseisessä luokassa. Hyväksytyt tulokset tulee saada vähintään kahdelta eri tuomarilta. Koira siirtyy seuraavaan kilpailuluokkaan saavutettuaan koulutustunnuksen. Koira, joka on kilpaillut ylemmässä luokassa, ei voi palata kilpailemaan alemmassa luokassa.

Alokasluokka (ALO)

Tehtävät 1-31

10 kuukautta täyttäneille koirille, jotka eivät ole saavuttaneet kolmea hyväksyttyä tulosta alokasluokassa.

RTK 1

Avoin luokka (AVO)

Tehtävät 1-54

Koirille, jotka ovat saaneet kolme hyväksyttyä tulosta alokasluokasta.

RTK 2

Voittajaluokka (VOI)

Tehtävät 1-77

Koirille, jotka ovat saaneet kolme hyväksyttyä tulosta avoimessa luokassa.

RTK 3

Mestariluokka (MES)

Tehtävät 1-95

15 kuukautta täyttäneille koirille, jotka ovat saaneet kolme hyväksyttyä tulosta voittajaluokassa.

RTK 4

Tulokset ja palkittavat koirat:

Rally-tokossa hyväksyttävä tulos on >70 pistettä. Normaalisti kisoissa palkitaan jokaisen luokan kolme parasta pisteiden (jos pisteet tasan, niin aika ratkaisee) perusteella. Kisoissa voidaan antaa myös kannustuspalkintona Tuomarin Palkinto.

Ilmoittautuminen Rotu-Rally-toko kisaan:

Ilmoittautumisen voi suorittaa kennelliiton näyttelyilmoittautumiskaavakkeella samalla kun ilmoittautuu näyttelyluokkaan, lisää tällöin näyttelypaikka ja aika riville oikeaan reunaan / Rally-toko ja luokka johon ilmoittautuu, tai sähköpostilla, tai käyttämällä kennelliiton virallista ilmoittautumiskaavaketta joka löytyy kennelliiton sivuilta kohdasta kokeet ja kilpailut.

Näyttelynjärjestä päättää ilmoittautumisten vastaanottotavasta joten 

noudata ilmoittautumisohjeita.